Présentation

Présentation

« Het huis van het plattelandsleven en de verloren gegane ambachten. » Op deze manier kan het museum van Han-sur-Lesse (Han 1900) omschreven worden: een grote museum in een dorpje.

Gelegen te midden de natuur, ademt dit huis de sfeer uit van de universele plattelandscultuur van weleer. Bij het binnenkomen wordt men onmiddellijk ondergedompeld in de landelijke sfeer; ruwe maar vriendelijke boeren en ambachtslui aan het werk. De personages zijn bijzonder natuurgetrouw en tot in de kleinste details gereconstrueerd waardoor men vergeet dat ze niet echt zijn.

À voir et à revoir !

Présentation

Het huis straalt de mystiek uit van het plattelandsleven, en het mysterie van deze grond, eertijds één met de natuurelementen, waardoor het bewerken van het land voor de Ardeense landbouwers uit de Famenne zwaar labeur was.

Alle ambachten stralen schoonheid en grootsheid uit; zowel handenarbeid en geestelijke arbeid; als het beroep van schoenmaker en bakker. Men is er in dit museum - waar elke ambachtman zich tussen zijn eigen materiaal en werkstukken beweegt - in geslaagd dit op een briljante manier weer te geven.

Sorry, only modern browsers.